Uitbreiding onderzoekslocaties

Nieuwe kennis, nieuwe inzichten

Delphy AkkerbouwOnderzoek NO en Maatschap Sikken werken samen in Nieuw-Weerdinge

Met de locatie Delphy AkkerbouwOnderzoek NO worden de onderzoeksmogelijkheden verder uitgebreid.

Met deze extra locatie wil Delphy Akkerbouw kennis ontwikkelen op die terreinen waarvoor te weinig aandacht is in de akkerbouw in samenwerking met andere sectoren. Tevens fungeert het bedrijf als schakel tussen onderzoek en praktijk. Thema's in Nieuw-Weerdinge zijn:

  • Rassenproeven diverse gewassen
  • Teeltonderzoek
  • Bemestingsonderzoek
  • Teeltoptimalisatie zetmeelaardappelen. (15 ton zetmeel per hectare)

De onderzoekslocatie Op de Es in Noord-Nederland waar Delphy in 2012 gestart is, blijft bestaan. Het unieke van locatie Op de Es - de samenwerking veehouderij en akkerbouw - zal op een andere manier benut gaan worden.

Open dag Onderzoek 12 september
De open dag van Delphy AkkerbouwOnderzoek NO zal ook in 2019 georganiseerd worden. U bent van harte welkom in Nieuw-Weerdinge op donderdagmiddag 12 september vanaf 13.00 uur. De rondleidingen starten om 13.30 uur. Deze middag worden tijdens de rondleidingen de verschillende objecten toegelicht en u kunt verschillende bedrijven uit de sector bezoeken op het beursplein. Ook de bedrijven, betrokken bij de objecten zullen deze middag aanwezig zijn. De laatste rondleiding is om 15.30 uur; daarna zijn de standhouders op het beursplein nog tot 18.00 uur aanwezig. Lees meer op de website.