Uithollende chemie

De open dag akkerbouw NO vindt dit jaar plaats onder het thema 'Ondersteuning van de uithollende chemie'. Dit jaar zonder beperkende maatregelen. Dat is voor de organisatie gelijk een reden e.e.a. toe te voegen aan de open dag.

Eén van de toevoegingen is het demonstreren van machines. Een aantal fabrikanten zoals Reesink en Agri Bio Solutions laten machines aan het werk zien. Daarnaast geeft de organisatie Aviko de ruimte om de telers uitgebreid de teelt mogelijkheden voor Aviko te laten zien. En uiteraard is er een informatiemarkt. De open dag biedt meer mogelijkheden, meer informatie en meer netwerken. Dat leidt tot een minder strak programma. Immers niet alle onderzoeken, demonstraties en partners kunnen in een rondleiding van anderhalf uur worden bezocht. De bezoekers krijgen de mogelijkheid om een eigen programma te volgen. Uiteraard worden onderzoeken toegelicht en zullen de demonstraties in tijdsblokken plaats vinden. De keuze om de juiste informatie te zoeken is aan de bezoeker. Een onderdeel van de informatie is een begeleide rondleiding en toelichting voor een spuitlicentiepunt in de categorie teelt.

De open dag akkerbouw NO laat zien dat er nog veel nieuwe kennis beschikbaar is en dat er nog veel vragen zijn die verder onderzoek vragen. Bezoek de open dag op 8 september, Siepelveenwijk, Nieuwe Weerdinge